Zonder overheid… wie controleert het cadeaupapier?

Ach ja, de vrije markt Рvolgens progressieven de wortel van al het economische kwaad. Velen hebben er geen enkele moeite mee om dit voor waarheid aan te nemen en vestigen al hun hoop op een almachtige overheid die wel zal zorgen dat het toch nog goed met ons komt. (Totdat die overheid weer eens faalt natuurlijk, maar die teleurstelling wordt keer op keer met een paar verkiezingsbeloften eenvoudig weer weggespoeld.) Om onverklaarbare redenen wordt van de vrije markt verwacht dat ze zekerheden en garanties biedt, terwijl de overheid aan een vage toezegging genoeg heeft en kennelijk een onuitputtelijk krediet heeft als het gaat om het naleven daarvan.

Het grootste probleem met dit idee is natuurlijk dat er helemaal geen vrije markt is, want de overheid zit al met haar dikke vingers in iedere pap die ze maar vinden kan. En dit keer heeft onze onbevreesde moeder Staat haar vizier gericht op een wel heel verraderlijke vijand: Sinterklaaspapier! En niet eens omdat er een kwetsende afbeelding van Zwarte Piet op staat. Nee, het Sinterklaasjournaal heeft het gewaagd om cadeaupapier op de markt te brengen, en om hetzelfde papier ook nog eens in beeld te brengen op TV.

Gelukkig zijn daar de (semi-)ambtenaren van het Commissariaat voor de Media. Die hebben de hele reeks Sinterklaasjournaals nog eens goed bekeken, en zijn in hun onbegrensde wijsheid (of verveling) maar gaan tellen hoe vaak het gewraakte papier in beeld kwam.

Het resultaat van deze nobele onderneming is mij niet bekend, maar kennelijk staat het aantal gelijk aan een boete van anderhalve ton. Aan de NTR. U weet wel, die omroep zonder leden, die grotendeels gefinancierd wordt door de overheid. Pardon, door u dus eigenlijk. Alsof het nog niet vreemd genoeg is dat de overheid televisie voor ons moet maken, neemt ze het ook nog eens op zich om haar eigen programma’s te controleren. En vervolgens beboet ze zichzelf voor het overtreden van haar eigen regels.

Dat u weer even weet in wat voor molen uw belastinggeld rondgepompt wordt.

About Peter Reedijk

Metalhead - aspiring author. I blog about my philosophies regarding man's social evolution and how we can take charge of our own existence.

Posted on March 26, 2015, in Vrijheid, Vrede, Voorspoed and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: