Lieve overheid, …

Lieve overheid,

Ik vind het toch maar weer spannend, dat vuurwerk. Kunt u dat niet gewoon verbieden? Goed, het is nog maar 8 van de bijna 8.800 uren in een jaar toegestaan, en miljoenen Nederlanders beleven er veel plezier aan. Maar dat pleziertje kunnen we ze toch wel ontnemen? Het is immers veel belangrijker dat ík het niet leuk vind. Nee, dan lijkt het me veel beter dat u dat vuurwerk voor ons afsteekt. Daar is de overheid toch voor? En het is ook niet alsof dat belastinggeld beter besteed kan worden.

Nu ik erover nadenk, vorige week raakte mijn neefje geblesseerd bij het voetballen. Kunt u daar anders ook meteen iets aan doen? Voetbal gewoon afschaffen bijvoorbeeld. Of anders in ieder geval elk fysiek contact op het veld verbieden. Misschien moeten we voortaan alleen nog maar speciaal daarvoor opgeleide bureaucraten tegen elkaar laten voetballen. Wij kijken wel.

En mijn broer brak begin dit jaar gewoon een been tijdens de wintersport! Dat kunnen we toch niet laten bestaan met z’n allen? Ik vind er persoonlijk toch niets aan, dus verbied het maar. Iedereen blij! Toch?

Laatst las ik bovendien dat er iemand werd aangereden bij het oversteken. Dat bevalt mij dus ook maar niets. Het lijkt mij niet meer dan normaal dat we op elke straathoek een paar ambtenaren neerzetten om ons te helpen oversteken. Oh, en doe er ook maar één in de keuken, voor het snijwerk ziet u.

Als we toch bezig zijn: alcohol moet ook maar eens verboden worden. Komt alleen maar ellende van. En wat dacht u van auto’s, scooters en skateboards? Enfin, u begrijpt waar ik naartoe wil. Dat u maar wetten blijft schrijven zodat mij straks niets meer kan gebeuren. Want zo werkt het toch? Als we dan ooit nog besluiten iets leuks te gaan doen, hoop ik dat er genoeg vertegenwoordigers van de overheid aanwezig zullen zijn om te zorgen dat het allemaal niet té gezellig wordt.

Met nederige groet,

54% van de Nederlanders

About Peter Reedijk

Metalhead - aspiring author. I blog about my philosophies regarding man's social evolution and how we can take charge of our own existence.

Posted on December 14, 2015, in Vrijheid, Vrede, Voorspoed. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: